latin amerikan haber yorum

Arjantin: Partido Obrero üyesi sendika bürokrasi tarafından öldürüldü; işçiler greve gitti

Posted by lahy 22/10/2010


BUENOS AIRES –  Çarşamba günü  demiryolu sendikası Union Ferroviaria bürokrasisini protesto eden taşaron firmalarda çalışan işçiler ve protestoculara ateş açılması sonucu  23 yaşındaki öğrenci Mariano Ferreyra vurularak öldürüldü; iki militan da  yaralandı. Saldırının sendika bürokrasinin koruma görevlileri tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

Avellaneda tren istasyonunu bloke etmek isteyen taşaron firmalarda çalışan işçilere karşı sendika bürokratları tarafından düzenlenen saldırı ülke çapında tepki uyandırdı. Taşaron firmalarda çalışan işçiler ana kadroya alınmak için mücadele ediyorlar.

Cinayetin ardından işçiler Buenos Aires’de ana yolları  bloke etti; CTA sendika federasyonunun genel grev çağrısı üzerine kamu ulaşım araçları ve bir çok işyeri greve gitti, Dün, Perşembe günü tarihi Palaza de Mayo da yapılan protesto yürüyüşüne 60.000’den fazla kişi katıldı. Göstericiler Arjantin devlet başkanı Christina Fernandez Kirchner ve hükümetini protesto ettiler.

23 yaşındaki  Mariano Ferreyra, Troçkist bir parti olan İşçi Partisi, ( Partido Obrero de Argentina) üyesi idi. Partido Obrero üyesi olan 56 yaşındaki Elsa Rodríguez ise ağır yaralı olarak kaldırldığı hastahane de yaşamı için mücadele veriyor.

Partido Obrero lideri Jorge Altamira, ” sendika gangsterleri hükümetin bir koludur” dedi. Partido Obrero olay yerinde bir çatışma olmadığını, protestocu işçi ve göstericilere doğrudan ateş açıldığını söyledi.

Foto: Plaza de Mayo da Ferreyra’nin katlini protesto eden işçiler

Yorum bırakın