latin amerikan haber yorum

lahy hakkında bilgi

Latin Amerikan Haber Yorum Latin Amerika’da ki sosyal ve politik hareketler ile ilgili bilgi ve tartışmaları sunmayı amaçlayan bağımsız bir blog.

Katkılarınızı bekliyoruz.

latinhaber@gmail.com adresine e-mail yollayarak bizimle temas kurabilirsiniz.

Tüm içerik kaynak göstermek koşuluyla izin almadan kullanılabilir.

10 Yanıt to “lahy hakkında bilgi”

  1. Aslı Odman said

    Websitesini hazirlayan ekipten, kurumunuzdan ve site guncellemeleirinden haberdar edebilir misiniz? Ben de uzunca bir suredir Meksika ve Latin Amerika hakkinda calisan bir sosyal bilimciyim. Sitenizden ogrenip, katkilarda bulunabilecegimi dusunuyorum. Selamlarimla.
    Asli Odman- İst. Bilgi Univ. Tarih Bolumu

    • lahy said

      merhaba

      Uzun süredir güncellemediğimiz LAHY blogunu yeniden aktif hale getirdik, bilginize sunar, önerilerinizi ve katkılarınızı bekleriz
      iyi çalışmalar

  2. mahir seyhan said

    konu açıklamalarının çok aşağılardan itibaren başlaması bana göre düzensiz bi durum onu düzeltirseniz sevinirim.bir de konu ile ilgili resimlerin yazının üstüne konması yazıyı okunmaz hale getiriyor.elimden geldiğince sitenizi takip etmeye çalışıyorum ve çok beğendiğimi söyleyebilirm…

    hoşçakalın değerli dostlar

    yaşasın tam bağımsız türkiye……………

  3. lahy said

    merhaba

    Internet explorer’un son versiyonlari ile izlendiginde yazilarin asagidan baslamasi gibi bir sorun yok, ancak erken versiyonlarinda yazilar resimlerin ustune geldigi gibi, asagida cikiyor, bugun yeniden kontrol edip hata bizden mi kaynaklaniyor anlamaya calisacagiz.

    Ancak Firefox’u kullanmanizi tavsiye ederiz

    http://www.mozilla-europe.org/tr/products/firefox/

    Firefox ile hic bir problem olmadan blogumuzu izleyebilirsiniz

    tesekkurler

  4. Rohan. H. Komur said

    merhaba

    2003 – 2004 arasi bir sene guney amerikada gezginci olarak dolastim. bu zaman icinde ilgili buldugum bircok konularin fotograflarini cektim. elimde su an binlerce dia var. onerim eger sitenizde ayrica bir foto galeri bolumu olusturmayi dusunurseniz size yuzlerce resim saglayabilirim, benim icin onemli olan bunlarin baskalari tarafindandanda gorulebilmesi. ayrica olurda birileri daha oralari gormek isterse ve onlara yardimci olmak maksadiyla kendi yasadiklarimdan pratik deneyimlerimide zaman ve kosullar uygun olursada aktarabilirim. dost ve saglicakla kalin
    Rohan h. Komur

  5. elif said

    siteyi hazırlayanlara çooook teşekkürler. gazetecilik yüksek lisansta okuyorum. tezimi yoksulluk ve iletişim üzerine hazırlıyorum. malesef ki yoksulluk haberleri medyada fazla yer almıyor ya da kaderciliğe indirgeniyor.oysa yoksulluk kapitalist sistemin yapısal bir sorunu. egemen basın anti kapitalist hareketlere pek yer vermiyor. böyle bir site hazırladığınız için sizi kutlarım.

  6. güzel bir site, tebrikler

  7. macit zeytinoğlu said

    merhabalar,benimde ilgimi çeken bir konu aktardıklarınız ama benim sizin gibi bir şansım olmadı yalnızca amatör biçimde,kendi çapında ve kendi olanaklarınca ilgileniyorum ve gene”amatör bir fotoğrafçı”olarak kişsel dosyalarım var,gerçekten ilginç bir kıta idi şimdilerde daha da ilginç bir konuma geldi ya da getirildi,gerek duyarsanız yazışabilir ve bilgi aktarımında bulunabiliriz,kolaylıklar dilerim.

  8. lahy said

    merhaba, katkınız için teşekkürler. E mail adresimiz latin.haber@gmail.com. Bu radan LA hakkında izlenim ve katkılarınızı iletebilirsiniz. İyi çalışmalar

  9. Namık Cibaroğlu said

    Merhaba,
    ben Mühendisler odası’nın basın yayın biriminde çalışıyorum. Ülkemizde mühendislik eğitimi ve mühendislik formasyonu kapitalist piyasanın istek ve arzularına göre şekileniyor. Ancak ben Küba gibi kendini sosyalist ülke olarak tanımlayan ülkelerdeki mühendislerin durumunu merak ediyorum. Bu nedenle yazıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Eğer olabilirse, aşağıdaki sorularımı Küba için sormak istiyorum.

    1. Küba’da mühendislik, mimarlık eğitimi veren eğitim kurumların sayısı ne kadar? Bu kurumların sayısı yeterli mi?
    2. Bu kurumlara hangi kıstaslarla öğrenci alınıyor? (sınavlarla mı, ihtiyaca göre mi, kişilerin eğilimleri ve yeteneklerine göre mi, vb)
    3. Eğitim kaç yıllık bir süreci kapsıyor? Bu süreç yeterli oluyor mu?
    4. Eğitimin şekli hakkında bilgi verebilir misiniz? (Sadece teorik bilgilerin aktarıldığı bir eğitim ya da hem teorik hem de uygulamaya yönelik eğitim, ya da bir başka tarz)
    5. Öğrenciler zaman zaman staj yapıyor mu, yoksa politeknik eğitimle eğitimin bir bölümü uygulamaya yönelik mi?
    6. Müfredat ve ders içerikleri ne tür kıstaslara göre belirleniyor? Ezbercilik, sadece dersi “geçmek” gibi kıstaslar uygulanıyor mu?
    7. Ders içerikleri, öğrencilerin mühendislik formasyonu kazanması için yeterli mi? Ne tür ders içerikleri mevcut?
    8. Öğrenciler mezun olduklarında diplomalarında “mühendis”, “mimar” vb. yazıyor mu? Yoksa başka bir formasyona tabi tutuluyorlar mı?
    9. Mezun olan mühendisin bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etmesi için, okul sonrası herhangi bir eğitim alıyorlar mı? Mesleki gelişimlerini nasıl karşılıyorlar?
    10. Bu eğitimlerde yer alan mühendisler için, eğitim sonrası herhangi bir belge (katılım belgesi, sertifika, vb) veriliyor mu? Bu tip belgelere sahip olan mühendisler, belgelere sahip olmayan mühendislere göre avantajlı oluyorlar mı? (İş bulma, ücret farkı, kariyer farkı, vs)
    11. Mezun olan mühendisler, meslekleri dışında başka bir iş yapıyorlar mı? (Kapitalist ülkelerde, pazarlama, satış elemanı vb. gibi)
    12. Mezun olan mühendis, mimar ya da şehir plancıları iş arıyorlar mı, yoksa işleri hazır mı?
    13. Mühendislerin çalışma koşulları hakkında bilgi verebilir misiniz? (çalışma süreleri, fazla mesai, ücretler, vb)
    14. Küba’da Mühendis, mimarların mesleki örgütleri bulunuyor mu? Bu örgütlerin çalışma şekilleri, faaliyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz?
    15. Mühendisler, mesleki örgütlerinin dışında ücretli çalışan olarak sendikalarda yer alabilirler mi? Sendikalarda sadece işçiler mi bulunabilir?
    16. Sendikalarda yer alıyorlarsa, çalıştığı işyerleri hakkında görüş ve düşüncede bulunabilirler mi?
    17. Mesleği örgütler, meslekleriyle ilgili veya çalışma konusuyla ilgili (elektrik mühendisinin konusu elektrik ve genel olarak enerjidir) politika, görüş, yasa tasarısı veya başka çalışmalarda bulunabilir mi? Bu görüş ve düşünceler değerlendirilir mi? Ve bu odalar “politik” görüş bildirebilirler mi?
    18. Mesleki örgütlerin yöneticilerin oluşturulması nasıl olmaktadır? Seçimlerle mi?, Atama yoluyla mı? Kaç yıllık seçilirler? Ya da üyeleri tarafından görevden alınabilirler mi?
    19. Küba’da “nasıl bir mühendislik?” sorusuna verilen yanıt nedir? Kapitalist ülkeler için “iyi bir mühendis” piyasanın (kapitalistin) ihtiyacını karşılayan, ona en iyi kazancı sağlayan mühendistir. Sosyalist ülke için “nasıl bir mühendislik” yanıtı ne olmalıdır?

    Eğer bu soruların yanıtları varsa şimdiden teşekkür ederim.
    Sizlere iyi çalışmalar. Oldukça yararlı bir site ve yazıların olduğunu söylemek istiyorum

Yorum bırakın