latin amerikan haber yorum

Coca Cola Boykotu

Coca Cola’nın uluslarası boykotu 22 Temmuz 2003’de başladı. SINALTRAINAL (Kolombiya Gıda ve İçecek İşçileri Sendikası) tarafından başlatıldı. Dünya Sosyal Forumu, Kolombiya’nın sendika federasyonları olan CUT CGTD ve dünya çapında bir çok sosyal hareket boykot kampanyasını destekliyor. Coca Cola, 1990 yılından beri, Sinaltrainal sendikasının 8 liderinin öldürülmesi nedeniyle suç ortaklığı ile suçlanıyor. Diğer bir çok sendika lideri de tutuklandı, işkence gördü, zorla yerlerinden edildi ve sürgüne zorlandı.

Pek tabii ki, Coca Cola işlenen cinayetlerden dolayı bir sorumluluk kabul etmiyor ve Kolombiya’da her yıl 100’den fazla sendika liderinin öldürülmesine dikkat çekiyor. Ancak, Sinaltrainal üyesi kurbanların bir kısmı Coca Cola fabrikası içinde toplu şözleşme görüşmeleri yaparken öldürüldü. Ulusal basında Coca Cola yönetiminin AUC çeteleri ile görüşmeler yaparak, ”onların işçiler ile olan sorunlarının çözülmesini” istediği haberi yayınlandı.

Niçin Boykot? Sinaltrainal Kolombiya’da bütün yasal yolları denedi, mahkemelere yaptıkları başvurular ya saptırıldı ya da red edildi. Ancak, ABD’de, Birleşik Metal İşçileri Sendikası Sinaltrainal ile dayanışma içinde mahkemeye başvurdu, davaya bakan Yargıç, Coca Cola’nın Kolombiya temsilcilerine karşı dava açılması için yeterli delil olduğuna karar verdi. Ancak, çok uluslu firma sendika ile işbirliğini red ediyor ve şiddetli baskı devam ediyor. Coca Cola ayrıca sendikaya karşı iftira davası açtı. Boykot ve uluslarası kampanya güçlü fakat tehlikeli silahlardır, Kolombiya’da işçiler gerçekleri dile getirdikleri için fazlasıyla baskı göreceklerdir. Onlar desteğinizi hak ediyorlar. “ Coca Cola’nın cinayetlere son vermesini ve artık Coca Cola içmemenizi istiyoruz” Carlos Julia, Sinaltrainal
Daha fazla bilgi için:

www.killercoke.org; www.sinaltrainal.org; www.cokewatch.org Ayrıca, SINALTRAINAL’S deklarasyonu. Download declaration.

Venezüella: Coca Cola işçileri grevde

İngiltere: ‘Coca Cola’nın Vitaminli Su’yu Besleyici Değil’

Coca Cola’nın Meksika, Guatemala ve El Salvador’da ki suçları

Bir Bardak Kola’nın Zararları

Coca Cola’nın Vitaminli Suyu Sağlığa Zararlıdır! 15 Agustos 2010

Kola Öldürür

Katil Coca Cola’nın Kurbanları

Coca Cola’nın Guatemala’da ki Geçmişi ve Bugün

Üniversitede Coca Cola Yasağı August 21st, 2006

Coca Cola Karşıtı Kampanya Büyüyor August 20th, 2006

Hindistan’da Coca Cola Yasağı ve Kitle Gösterileri August 8th, 2006

21 Yanıt to “Coca Cola Boykotu”

  1. ERTUĞ said

    Gerçekten şaştım bu görüntülere bundan sonra bu ürünleri kullanmamak gerek..şaşırmamak gerek çünkü onlar İSRAİL VE ……..!!!BUNLAR ACI GERÇEKLER LÜTFEN KULLANMAYIN…..YETERRRRRR…..

  2. murat said

    GERÇEKTEN ÜLKEMİZ ADINA BUNLAR SON DERECE KÖTÜ OLAYLAR.İÇTİĞİMİZ COLA’YI İSRAİL ÜRETİYOR.İSRAİL HEMDE BİZİM EN BÜYÜK DÜŞMANLARIMIZDAN BİRİ OLDUĞU HALDE NE OLUR BU HATAYI YAPMAYALIM.NEYSE AĞZIM KURUDU ŞİT LAN MAMİ Bİ COCA COLA ALDA İÇELİM

  3. muzzi said

    İNSALARI NEFRET KİN SARMIŞ DOSTLUKLAR BİTMİŞ.SEVGİ TÜKENMİŞ ADALET YERİNİ ZÜLÜM ALMIŞ.NEREYE BU GİDİŞ NEREYE BÖYLE ZENGİNLER FAKİRİ HEPP EZİYOR.DÜNYA DURMUŞ BUNU SEYREDİYOR.FAKİRLERİN CANI KAN AĞLIYOR NEREYE BU GİDİŞ NEREYE BÖYLE.LÜTFEN COCA COLA İÇMEYELİM İSRAİL’İ ZENGİNLEŞTİRMEYELİM.PRAMIZI YEVUR İSRAİL’DEĞİL MÜSLÜMAN OLAN COLA TURKA YA VERELİM.BİZİM COCA COLA YA VERDİĞİMİZ PARAYLA İSRAİL GÜÇLENİYOR SONRADA PEYGAMBER EFENDİMİZE DİL UZATIYOR.BİZ MÜSLÜMANLAR OLARAK BUNDAN SONRA PARAMIZI DİKKATLİ VE İYİ KULLANMAMIZ GEREKİYOR HEMDE PARAMIZI DEVLETE GİDEN İÇECEKLER VE YİYECEKLERE ALMAMIZ LAZIM Kİ DEVLETİMİZ GÜÇLENEREK BU GİBİ ÜLKELERE HADDİNİ BİLDRSİN.ALLAH’A(C.C)EMANET OLUN

  4. COCA COLA GAZETE VE TELEVİZYONLARI SUSTURDU !..

    Konu ile ilgili resim isterseniz, mail gönderiniz!…

    2005 yılından itibaren bütün kâr paylarını İsrail Donanmasına bağışlayan Coca Cola, dünyadaki Müslüman kanının akmasının en büyük sorumluları arasında bulunmaktadır. Bu zehri içerek hâlâ onlara destek mi olacağız?
    Lütfen,verdiğim mücadelemde desteğinizi esirgemeyiniz.
    Saygılarımla.

    ORADA KİMSE VAR MI? SESİMİ DUYAN VAR MI?

    HÜR,BAĞIMSIZ,ONURLU,YÜREĞİ YETEN MEDYA ARIYORUM!..
    KALEMİNİ, RUHUNU, BEDENİNİ, DÜŞÜNCESİNİ SATMAYAN,PARANIN KÖLESİ OLMAYAN BASIN MENSUBU İSENİZ,SESİME SES VERİNİZ..

    NOTER ONAYLI RÜYA REKLAM SENARYOLARIMI ÇALAN ÇALANA !..

    NOTER ONAYLI RÜYA İLE COCA COLA’NIN MAHKEMESİ 22 EYLÜL
    ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 09.30’DA SAMSUN’DA YAPILDI.

    3.DURUŞMA 14.02.2007 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 09.30’DA SAMSUN’DA !..

    MAVİ JEANS- COCA COLA-TURKCELL- BLENDAX- ETİ NEGRO
    NOTER ONAYLI RÜYA REKLAM SENARYOLARIMI ÇALDI!..

    BU YAZI SİZE; ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ, REKLÂM YAZARI, EĞİTİMCİ, GAZETECİ HASAN SANCAK TARAFINDAN GÖNDERİLMİŞTİR. O,GÖRDÜĞÜ RÜYA REKLAM SENARYOLARINI NOTERE ONAYLATAN, DÜŞÜNDE REKLÂM SENARYOLARI GÖRDÜKTEN SONRA REKLÂM SENARYOLARI YAZMAYA BAŞLAYAN, BU TARİHTEN SONRA DA REKLÂM YAZARI OLAN DÜNYADAKİ İLK VE TEK KİŞİDİR. HASAN SANCAK SAMSUN-ALAÇAMLIDIR. O’NUN ÜÇ TANE RÜYA REKLÂM SENARYOSU DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE ULUSAL KANALLARIN REKLÂM KUŞAKLARINDA, KENDİSİNDEN İZİN ALINMADAN COCA COLA MAVİ JEANS TURKCELL, BLENDAX ŞAMPUAN VE ETİ NEGRO TARAFINDAN KOPYALANMIŞTIR.

    Orta Karadeniz Bölgesinin en şirin ilçelerinden biri olan, yeşille mavinin kucaklaştığı turistik Samsun’un Alaçam ilçesinden en derin saygı ve sevgilerimi sunarım.
    Adım ve Soyadım Hasan Sancak’tır. Alaçamlı Halk Şairi, Reklâm Yazarı, Eğitimci, Gazeteciyim. Aslen Trabzonluyum.24 senedir basının içindeyim.50 yaşındayım. Nagehan isminde bir kızım, Alp Cihan ve Boğaç Han isminde de iki tane erkek çocuk sahibiyim. O’ dur, Onlar Analarımız, Benim Annem Melekti isimli üç tane şiir kitabım vardır. Bu kitaplarımla birlikte basıma hazır 40 tane şiir kitabım ve 4000 tane şiirim okuyucularla buluşmayı beklemektedir.
    Ben, I Aralık 2000’de gördüğü gerçek rüya reklam senaryosunu notere onaylatan dünyadaki ilk ve tek kişiyim. O tarihten itibaren de düşümde reklâm senaryoları görerek, notere onaylattım. 44 yaşından sonra, ilk gerçek rüya reklam senaryom ile birlikte, reklam senaryo yazarlığına ilk adımımı attım. Şimdiye kadar şiir kitaplarım, NOTER ONAYLI RÜYA REKLAM SENARYOLARIM, notere onaylattığım “Televizyonlar İçin 300’e Yakın İlginç Yarışmalarım ile kamuoyunun gündemine geldim. 400 tane alternatif reklam senaryom vardır. Bu reklam senaryolarımın 20 tanesi noter onaylıdır. Bunların sekiz tanesi rüya reklam senaryosudur. Noter Onaylı iki tane rüya reklam senaryom COCA COLA -MAVİ JEANS- TURKCELL tarafından ulusal televizyonların reklam kuşaklarında gösterilmiştir. Daha sonra BLENDAX’IN ALOE VERA ÖZLÜ NEMLENDİRİCİ ŞAMPUANI, 21 EYLÜL 2001’de ALAÇAM NOTERLİĞİNE onaylattığım gerçek Kâbus Yatak Reklam Senaryomu,15.02.2006 tarihinden itibaren kâbus reklam senaryosu filmi yapmıştır.11.10.2006 tarihinden itibaren de ETİ NEGRO, aynı kâbus reklam senaryomdan esinlenerek kâbus reklam senaryosunu ulusal televizyonların reklam kuşaklarında göstermeye başlamıştır. Benim reklam senaryolarımı notere onaylatmam 2000 ve 2001 yıllarıdır. Şirketler, benden 5 sene sonra rüya reklam senaryolarını yayına sokmuşlardır.
    Benim İstanbul’da reklam ajansları olmak üzere, onlarca sefer ulaşmadığım kimseyi bırakmadım. Google’den Blogcu Hasan Sancak, Noter Onaylı Rüya yazılırsa, İnternet medyasındaki onlarca haberimle karşılaşılır. Bunları, en ince ayrıntısına kadar, RÜYALARIMI GERİ VERİN kitabımla okuyuculara duyuracağım. Sadece şiir kitaplarımın okuyucularla buluşması ve alternatif reklam senaryolarımı kamuoyuna duyurmanın mücadelesini veriyorum. Rüya Reklam Senaryolarımı kullanan şirketler, şimdiye kadar benim sesimi duymamışlardır. Onlarca defa mail göndermeme rağmen, beni aramamışlardır. 1 Aralık 2000’de bütün dünya bu olay dolayısıyla beni ve Alaçam’ı konuştu. Şimdiye kadar notere, telefona, faksa verdiğim paranın haddi hesabı yoktur. NOTER ONAYLI RÜYA REKLAM SENARYOLARIM bana aittir, dedim. Bunun konusu ya da küçük bir bölümü şahsımdan izin alınmadan yayınlanamaz, açıkladım. Bu konuyla ilgili gazetelerin, televizyonların ve İnternet medyasının yayınladığı onlarca haber bulunmaktadır. Rüyalarımın İngilizce metnini de yazdırıyorum. İnternet aracılığıyla bütün dünya ajans ve televizyonlarına bu durumu bildireceğim. Yaptığım mücadelemin haklılığını herkes görecek ve anlayacaktır. Artık bu durum benim olmaktan çıkıp Türkiye’nin meselesi olmuştur.
    Emeğe saygı istiyorum. Kendilerine çok büyük gazeteciyim ve televizyoncuyum diyen onlarca kişiye telefon. Faks mail… Yoluyla ulaştım. Onlar, sadece parayı düşündükleri ve paranın kölesi oldukları için gönderdiğim yazılarımı dikkate almadılar. İnternet üzerinden topladığım binlerce mail, yakında hizmete sunacağım Google Pages,yayında olan Blogcu Sitem ve HASAN SANCAK YARATICILAR COM sitemle siz değerli insanlara ulaşıyorum. Yazım; kamuoyu oluşturmak, COCA COLA ile yapılan ve yapılacak olan mahkemeleri bildirmek, rüya reklâm senaryolarımı kopyalayan beş büyük şirketi sizlere şikâyet etmek için kaleme alınmıştır. Dünyada ve Türkiye’de sadece şahsıma ait olan gerçek rüya reklam senaryomu ulusal televizyonların reklâm kuşaklarında sormadan oynattıran Türkiye Coca Cola İçecek Firması Anadolu Grup Yetkili Temsilcisi ve İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ı mahkemeye verdim. Bu olayın ulusal basın tarafından kamuoyuna duyurulmasını istemiyorlar. Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Her geçen gün olay binlerce kişiye internet, yerel televizyon, gazete, radyo… Vasıtasıyla ulaşmaktadır.

    Ayakta durduğum müddetçe beni susturmaları mümkün değildir. Sadece hakkımı istiyorum. Yazım 900 tane gazeteci olmak üzere, her kişiye 50’şer kişilik gruplar hâlinde maille gönderilmektedir. Basınımızın bir bölümü Coca Cola ve diğer şirketlerden reklâm aldıkları için haberimi çöpe atmaktaydılar.22 Eylül 2006 Cuma günü yapılan mahkeme, 23 Eylül 2006 Cumartesi günü bütün ulusal medya tarafından Türkiye ve dünyaya duyuruldu. Fakat bazı büyük gazete ve televizyonlar bir süre sonra Coca Cola’nın baskısıyla, haberimi internetten yine kaldırmışlardır. Reklamın kaymağı, habere üstün gelmiştir. 22.11.2006 Çarşamba günü yapılan mahkemeye sadece CHA ile Klas TV gelmiştir. Diğer bütün ajansları davet etmeme rağmen duruşmaya gelmemişlerdir. Yarın mahkeme Coca Cola’nın aleyhinde sonuçlanırsa, bu ajanslar yine duyurmayacaklar mıdır? Bunu merak ediyorum.
    Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ikinci duruşması yapılan davada avukatım Ali Türkmen, yazılı delilleri sundu. Daha sonra bu deliller Coca Cola avukatına teslim edildi. Coca Cola firmasının avukatı ise davanın Tuncay Özilhan’a açıldığını belirterek davanın usulen bozulması gerektiğini ifade etti. Daha sonra delillerin değerlendirilmesi için mahkeme heyeti, 3 Duruşmayı 14.02.2007 Çarşamba günü saat 9.307a erteledi.
    Gazeteci ve televizyoncular onurlu kişilerdir. Para ile susturulmamalıdırlar. Para ile susturuluyorlarsa, o kalemi kırmalıdırlar. Kalemi kırmıyorlarsa hür ve bağımsız değildirler. Vatanımız ne çektiyse, böyle kişilerden çekmiştir. İstanbul’daki basının bazıları paranın esiri olmuşlardır. Onlar adeta Kurtuluş Savaşı’ındaki müstemleke basına benzemektedirler. Beni asla susturamayacaklardır. Artık meydanlardayım. Sesimi kısmak isteyenler kısamayacaklardır. Hak güçlünün değil, hak haklının olduğunu herkese göstereceğim.

    NOTER ONAYLI RÜYA ‘M
    COCA COLA VE TURKCELL
    TARAFINDAN KOPYALANMIŞTIR.

    DÜNYADA EŞİ VE BENZERİ YOK
    NOTER ONAYLI RÜYA
    BU YAZININ TAMAMI ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ REKLÂM YAZARI EĞITİMCİ-GAZETECİ HASAN SANCAK’A AİTTİR. DÜZENLEME ŞEKLİNDE İFADE TESBİT TUTANAĞI
    İki bin yılı Aralık ayının birinci günüdür. 1.12.2000 Aşağıda mühür ve imzası bulunan, ben Bafra 2. Noterliği NİLGÜN KURT Çakırmahmut İş hanı Kat:1 Bafra adresindeki dairemde görev yaparken, yanıma gelen ve gösterdiği Alaçam nüfusundan
    YENİLEME nedeni ile verilen 22.08.1989 gün ve V01-985727 numaralı fotoğraflı nüfus cüzdanı kimliğine göre Samsun ili Alaçam ilçesi Yeni cami Mah. Nüfusunda 008,5 cilt 16 sayfa 290-7 kütükte kayıtlı olup, baba isminin Yakup, anne isminin Emine olduğu ve 1956 tarihinde doğduğu anlaşılan ve hâlen Yeni cami Mah Alaçam adresinde oturduğunu ve okuryazar olduğunu söyleyen HASAN SANCAK Düzenleme şeklinde bir ifade TESBİT TUTANAĞI tanzimini istedi. Kendisini yukarıda yazılı hüviyet ile tanıdığım gibi, bu işi yapma yeteneğinin bulunduğunu ve okuryazar olduğunu gördüm. Bunun üzerine şu suretle söze başladı. Aşağıda anlatılan rüya yazısı hiçbir bilgisayar-İnternet-buzdolabı-süper market vb. şirketi tarafından tamamı ya da bir bölümü sahibinden izin alınmadan televizyon, radyoda… Reklâm hâline getirilerek seslendirilemez, oynanamaz, oynatılamaz ve yayınlanamaz.

    RÜYAMDA GÖRDÜĞÜM DÜŞ

    Konu: Rüyamda karnımın zil çaldığını fark ederek uyandım. Saat gece 03.00’dı. Yataktan kalkarak mutfağa gittim. Buzdolabının kapağını açtım. İçerisinde yiyecek aradım. Ne yazık ki buzdolabında ve evde yiyecek namına hiçbir şeyin olmadığını gördüm. Açlıktan ayakta duracak dermanım kalmamıştı. Su ile karın doyurulmaz diyordum, birden aklıma misafir odasındaki bilgisayarım geldi. Hemen misafir odasına koştum. Bilgisayarımı açtım, bilgisayar faresini elime alarak, İnternet’e geçtim. Büyük bir market aramaya başladım. Uzun uğraşlardan sonra karşıma İnternet’te büyük bir süper market çıktı. Reyonlarda ne yoktu ki, tavuk, peynir, zeytin, sucuk, pastırma… Canımın çektiği hangi yiyecekler varsa, farenin imlecini o yiyeceklerin üzerine teker teker getirerek bir bir tıkladım. Her tıkladığım yiyecek benim buzdolabına üstten dolmaya başladı. Buzdolabını süper marketten ağzına kadar doldurdum. Sevincimden havalara zıplıyordum. Kendi kendime bolluk ne güzel şey diyordum. Birden aklıma bu yiyeceklerin parasını vermediğim geldi. Doldurduğum o yiyeceklerin hesabını yapmaya başladım. Ortaya çıkan toplam rakamın maaşımı kat kat aştığını gördüm Hanımın seslenmesiyle tatlı düşten uyandığım zaman durmadan elimin ağzıma gittiğini, sanki o yiyecekleri yiyor gibi bir hâl aldığını gördüm… Yazılan bu tutanak okunması için kendisine verildi. Okudu. Yazılanların hakiki arzuları olduğunun bildirilmesi üzerine altı tarafımızdan imzalandı ve mühürlendi.
    1 ARALIK 2000
    İki bin yılı Aralık ayının birinci günü
    T.C.
    BAFRA İKİNCİ NOTERİ
    NİLGÜN KURT
    RESMİ MÜHÜR VE İMZA
    ASLININ AYNIDIR
    NO:1 6 8 6 2
    1 ARALIK 2000

    NOTER ONAYLI RÜYA İLE COCA COLA’NIN BENZERLİKLERİ

    Coca Cola’nın Nisan 2005’te aynı anda dünya ve Türkiye’de ulusal kanalların reklâm kuşaklarında yayınlanan reklâmını seyretmişsinizdir. Benim rüyamla ilgili benzerliklerini sizin bilgilerinize de sunuyorum.
    Coca Cola reklâmında dünyada tek olan, son kalan rüyanın kendisidir. Coca Cola değildir. Rüya olmadan bu isim bir anlam taşımaz.
    O rüya da dünyada 6 milyar insandan sadece şahsıma ait olan Noter Onaylı Rüya’dır. Noter Onaylı Rüya isminden de anlaşılacağı gibi bir rüya reklâm senaryosudur. Coca Cola’nın reklâm senaryosu da bir rüya reklâm senaryosudur.
    Ben rüyayı yattığım yerde(yatakta) görüyorum. Coca Cola’daki genç de yattığı yerde(koltukta) rüya görmektedir.
    Ben rüyamda yattığım yerden kalkıyorum. Coca Cola’daki genç de yattığı yerden kalkmaktadır.
    Ben bulunduğum yerden kalktıktan sonra bir şey arıyorum. Coca Cola’daki genç de bir şey aramaktadır.
    Benim bulunduğum yerden kalktıktan sonra açlık ihtiyacım olduğu anlaşılmaktadır. Coca Cola’daki gencin susuzluk ihtiyacı olduğu anlaşılmaktadır.
    Ben açlık ihtiyacımı karşılamak için buzdolabının kapağını açıp yiyecek arıyorum. Coca Cola’daki genç buzdolabının kapağını açıp içecek aramaktadır.
    Ben buzdolabının içinde yiyecek bulamıyorum. Coca Cola’daki genç buzdolabının içinde içecek bulamamıştır.
    Aramam devam etmektedir. Coca Cola’daki gencin de araması devam etmektedir.
    Ben İnternete yönelip açlığımı gidermek için bir dükkân arıyorum. Coca Cola’daki genç de susuzluğunu gidermek için yürüyerek dükkân aramaktadır.
    Ben İnternet üzerinden yiyecek arama mücadelesini sürdürüyorum. Coca Cola’daki genç de yürüyerek çeşitli dükkânlara içecek sormaktadır.
    Ben uzun uğraşlardan sonra hem yiyeceğe hem de içeceğe ulaşıyorum. Coca Cola’daki genç de uzun uğraşlardan sonra içeceğe ulaşmaktadır.
    Ben bulunduğum yerden uyanıyorum. Coca Cola’daki genç de bulunduğu yerden uyanmaktadır.
    Benim Noter Onaylı Rüya’mın eşi benzeri yoktur. Yani dünyada tektir. Coca Cola’daki genç de uyandıktan sonra tek bir Coca Cola’nın kaldığını, dünyada tek olduğunu söylemektedir.

    BURASI TURKCELL İÇİN

    Ocak 2006 ayının ilk haftasından itibaren Türkcell denen cep telefonu firmasının ulusal televizyonların reklâm kuşaklarında gösterilen, birbiriyle tezat teşkil eden reklâma dikkatinizi çekmek istiyorum. Reklâm önce bir sınıfta geçmektedir. Reklâmda bir öğretmen dört tane öğrenci vardır.
    Üç öğrenci sırada oturmaktadır. Sözlüye bir öğrenci kaldırılmıştır. Sözlüye kalkan öğrencinin annesi de oğlunun yanında sınıftadır. Tahtaya kalkan öğrencinin ismi Selocan’dır. Öğretmen sözlüye kalkan Selocan’ın hem babası hem de öğretmenidir. Aslında soru sormamaktadır. Öğretmen dersi bırakmış şirketin propagandasını yapmaktadır.
    Kendi kendine söylemiş olduğu sözleri sırada oturan üç öğrenciye de onaylatmaktadır. Bunu yaparken önce öğrenci sonra da öğretmen bütün yapılanlardan sorumlu olarak gösterilmektedir. Öğretmen dersi bırakmış, geçim sıkıntısının kendisini ve memur durumunda olan bütün herkesi çok zor durumda bıraktığını anlatmaktadır. Bir taraftan öğretmen memurların geçim sıkıntısından bahsederken, bunun sorumluluğunu öğretmen vasıtasıyla, öğrenciye yüklemektedir. Öğretmenin kendisi de reklâmda suçlu duruma düşürülmüştür. Çünkü öğretmen burada sıfır vererek cezalandırıcı duruma geçmiştir. Nerede görülmüş? Geçim sıkıntısı çeken bir öğretmen bu konuda ilkokul öğrencisini sözlü etmekte, öğretmenin ve diğer memurların durumunu, zor şartlar altında olduğunu bilmeyen öğrenciye de öğretmeni tarafından 0 verilmektedir. Benim maaşım yetmiyor. Öğrenci bu durumu bilmiyor. Bilmediğin için al sana sıfır veriyorum.
    Bütün öğretmenler zan altındadır. Çünkü sıfırcı olarak anılacaklardır. Şimdiye kadar gelen yetkililerin memurları düşürdükleri kötü durum önce öğretmene sonra da öğrenciye yüklettirilmiştir. Ülkeyi bu hâle getirmenin sorumlusu öğretmen ya da öğrenci midir? Niçin öğretmen ve öğrenci yapılanlardan sorumlu olsun! Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sözlü uygulaması yoktur. Sıfırı alması gerekenler bunu niçin öğretmen ve öğrenciye yüklemektedirler? Memleketi bu duruma öğretmen mi getirmiştir? Böyle bir öğretmen gerçekte olsa vay halinedir. Bu memlekette öğretmen ne zaman söz sahibi oldu ki! Öğretmenin dersten başka konuşma hakkı var mı? Öğretmenin karşısında sorduğu sorulara cevap veremeyen öğrenci Selocan birden bire rüyasından uyandığı zaman bu durumu bildiğini nasıl açıklar? Öğretmen rüya görmesi gerekirken, rüya öğrenciye gösterilmiştir. Burada şirket kendi reklâmını yaparken öğretmeni ve öğrenciyi kullanmış ve ikisini de milletin nazarında yerin dibine sokmuştur. Bunu kabullenmek mümkün değildir.
    Ben ulusal televizyonlarda Türkcell’in rüya reklâm senaryosunu gördükten sonra Karamehmet’e üç sefer iki e-mailden üçer kere yazı gönderdim. Kendisinden bir cevap alamadım. Ocak ayının 19’unda tekrar telefon açtım. Bir yetkili ile görüşmek istiyorum, dedim. Selcan isminde bir uzmana derdimi anlatmak istedim. Beni anlamadı. Niçin Savcılığa müracaat etmiyorsunuz, dedi. Bu durumu sizle paylaşıyorum. Türkiye’de benim seyrettiğim kadar ilk defa reklâm senaryosunda bir öğretmenin çektiği sıkıntı rüya ile anlatılmaktadır. O zaman bu rüya benim 2000 yılında Notere onaylattığım rüyadır. 2000 yılında bütün televizyonlar benim haberimi flaş haber olarak duyurdular. Notere onaylattığım genel rüya reklâm senaryomda ben açlık ihtiyacı hissetmekteyim. Öğretmenin alamayacağı yiyecek ve içecekleri İnternet üzerinden buzdolabına doldurmaktayım. Ben rüyamda maddi durumu iyi olmayan bir öğretmen durumundayım. Yani ben de rüyamda aynı Türkcell reklâmda konuşan öğretmen gibi sıkıntı çekmekteyim. Ben sıkıntımı öğrencilere değil, yetkililere duyurmaktayım. Çünkü maaşı artıran öğrenci değil, yetkililerdir. Reklâmı yapıldığı için bu konu üzerinde konuşmaktayım. Öğretmen olmadan reklâm amacına ulaşmaz. Bu reklâm senaryosunu seyrettikten sonra Bafra’daki Notere gittim. Hazır olan bir reklâm senaryomu onaylattım. Bu reklâm senaryomu da sizin bilginize sunuyorum. İkisinin karşılaştırmasını yapın. Bakalım hangisi mana taşımaktadır.

    ÖĞRETMENİMİ KURTARIN RÜYA REKLAM SENARYOSU !..

    AŞAĞIDA YAZILAN REKLÂM SENARYOSU ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ-REKLÂM YAZARI EĞİTİMCİ-GAZETECİ HASAN SANCAK’IN KENDİ AKLINDAN BULMUŞ OLDUĞU DÜŞÜNCE ÜRÜNÜDÜR.
    ÖNEMLİ NOT. Aşağıda yazılan “Öğretmenimi Kurtarın Reklâm Senaryosu” Hasan Sancak ‘ın düşünerek, kendi aklından bulmuş olduğu düşünce ürünüdür.
    Sahibinden izin alınmadan: (KONUSU BAŞKA BİR ÜRÜN İÇİN ASLA KULLANILAMAZ) TÜRKİYE VE DÜNYADA ulusal, yerel, televizyon, radyo, bilgisayar, gazete, dergi, şahıs, firma, şirket, reklâm ajansı vb. tarafından konusunun küçük bir bölümü ya da tamamı değiştirilerek sesli, görüntülü, yazılı şekilde televizyon, sinema, tiyatroda oynatılamaz, seslendirilemez; kaset ve CD ye çekimi yapılarak gösterilemez. Aksine hareket edenler hakkında “Telif Hakları Yasası” uyarınca kanunî işlem yapılır.
    KONU: (HER ÜRÜN İÇİN KULLANILABİLİR) Çok büyük bir ilköğretim okulu. Sabahın erken saatidir. Nöbetçi öğretmenler okula erken saatte gelerek müdür yardımcısının odasındaki nöbet defterini imzalamaktadırlar. Burada nöbetlerini canla-başla tutan bütün öğretmenler adına bir öğretmeni örnek olarak vereceğiz. Çünkü bu öğretmen de diğer öğretmenler gibi çok titizdir. Sürekli kötü alışkanlıkları olağan hale getiren bir öğrenci vardır. Bu öğrenciyi öğretmenimiz kötü alışkanlıklardan caydırmaktadır. Kötü alışkanlığı olan öğrencimiz (gülle, enek, fildiş, bilye…) oynamakta, elleri çamurlu yiyecek yemekte, yerlere çöp atmakta, tuvaletten çıkınca ellerini yıkamamakta, derslerine çalışmamakta, merdivenleri koşarak çıkmakta, yüksek sesle bağırmakta, kitap okumamakta, el lastiği ile arkadaşlarına kağıt fırlatmaktadır.
    Bunu sürekli gören ve tatlı dille yaptığı hareketlerin iyi olmadığını söyleyen bir öğretmenimiz onu sürekli bu işlerden vazgeçirmektedir. En son zil çalmış herkes eve gitmektedir. Bu öğrencimizin başına kötü bir durum gelmek üzeredir. Öğretmenimiz de aynı yöne gitmektedir. Öğrencimizin önüne Kuduz bir köpek, bir kapkaççı, bir trafik kazası, yüksek bir binadan kafasına bir şey düşme olabilir. Son anda başına gelen bu kazayı yine o öğretmenimiz kendisini öne atarak öğrenciyi kurtaracaktır. Fakat şu anda öğretmenin kendisi zor durumdadır. Ortalıkta kimse görünmemektedir.
    Öğrenci avazı çıktığı kadar bağırmaktadır.
    -ÖĞRETMENİMİ KURTARIN!..ÖĞRETMENİMİ KURTARIN !..ÖĞRETMENİMİ KURTARIN!.. Çocuk bunları rüyasında görmüştür. Avazı çıktığı kadar yatakta durmadan bağırmaktadır.

    T.C.
    BAFRA
    BİRİNCİ NOTERLİĞİ
    RESMİ MÜHÜR VE İMZA
    ASLININ AYNIDIR
    NO:00236
    16 OCAK 2006
    BAFRA 1.NOTERİ
    DURSUN ERTÜRK

    BURASI MAVİ JEANS İÇİN! ..

    HAZİRAN-TEMMUZ 2004’te Notere onaylattığım rüya reklâm senaryom MAVİ JEANS tarafından ulusal televizyonların reklâm kuşaklarında gösterilmiştir Şimdi sizlere Mavi Jeans’ in 2004′ teki reklâmını hatırlatıyorum. Firma sahibi bir erkek divanda oturuyor. Kapıdan manken kızlar içeri giriyorlar. Her girmede firmanın başka bir ürettiği eşyayı tanıtıyorlar. Erkek en son giren güzel bir kızla duygusal ilişkiye giriyor. Bunlar karşı karşıya geldikleri bir sırada ansızın perdeyi açarak divanda oturan adamın karısı içeri giriyor. MAVİ diye yüksek sesle bağırıyor. Kadın birden bire yattığı yatağından doğruluyor. Çünkü bu olayı kadın rüyasında görmüştür. Ben kadınlar için özel bir rüya reklâmı yazdım. Rüyamda şöyle diyorum.
    -KIZ BİR RÜYA GÖRMÜŞTÜR. YATAĞINDAN DOĞRULUR. Zaten bu iki cümle reklâmın ana konusudur. Bu iki cümleyi hangi konu olursa olsun, oradan çıkardığın zaman reklâmın bir anlamı kalmaz. Rüya olduktan sonra oraya yüzlerce konu koyulur.

    AŞAĞIDAKİ REKLÂM SENARYOM
    MAVİ JEANS TARAFINDAN KOPYALANMIŞTIR.

    NOTER ONAYLI PED REKLÂMIM

    Aşağıda yazılan PED REKLÂMI Eğitimci-Gazeteci-Şair Hasan Sancak ‘ın düşünerek, kendi aklından bulmuş olduğu düşünce ürünüdür. ÖNEMLİ NOT: Sahibinden izin alınmadan: (KONUSU BAŞKA BİR ÜRÜN İÇİN ASLA KULLANILAMAZ) TÜRKİYE VE DÜNYADA ulusal, yerel, televizyon, radyo, bilgisayar, gazete, dergi, şahıs, firma, şirket, reklâm ajansı vb. tarafından konusunun küçük bir bölümü ya da tamamı değiştirilerek sesli, görüntülü, yazılı şekilde televizyon, sinema, tiyatroda oynatılamaz, seslendirilemez; kaset ve CD ye çekimi yapılarak gösterilemez. Aksine hareket edenler hakkında “Telif Hakları Yasası” uyarınca kanunî işlem yapılır.

    KONU: Bir sınıf, işyerinde… Çalışan kadınlar ya da kızlar bulunmaktadır. Bu kızlardan biri rahatsızdır. Önce çantasında bir şeyler arar fakat bulamaz. Yanındaki kız arkadaşlarına sorar onlarda da istediği şey yoktur. Sınıftaki öğretmen ya da işyerindeki müdüre rahatsız olduğunu bildirerek izin ister, koşarak dışarı çıkar. Kız arkadaşlarına ait dolaplara teker teker bakar orada da aradığını bulamaz. Merdivenlerden koşarak aşağı inmek ister birden ayağı merdiven basamaklarına takılarak merdivenden aşağı veya boşluğa düşer. Düşerken öyle kuvvetli bağırır ki…
    KIZ BİR RÜYA GÖRMÜŞTÜR. YATAĞINDAN DOĞRULUR. Onun yanındaki yerde yanından ayırmadığı şey hazır durmaktadır. Ona sarılır. Ağzından bir cümle dökülür. İyi ki varsın!

    5 Şubat 2004
    T.C
    ALAÇAM NOTERLİĞİ
    RESMİ MÜHÜR VE İMZA
    ASLININ AYNIDIR
    SAYI:0334
    5 ŞUBAT 2004
    ALAÇAM NOTERİ

    AŞAĞIDAKİ GERÇEK KÂBUS REKLAM SENARYOM
    BLENDAX ŞAMPUAN VE ETİ NEGRO
    TARAFINDAN KOPYALANMIŞTIR.

    DÜNYADA EŞİ VE BENZERİ YOK
    NOTER ONAYLI GERÇEK KÂBUS YATAK REKLAM SENARYOM

    Aşağıda yazılan ve anlatılan yatak reklâmı Eğitimci-Gazeteci-Şair Hasan Sancak’ın düşünce ürünüdür.
    ÖNEMLİ NOT:(SAHİBİNDEN İZİN ALINMADAN ASLA BAŞKA BİR ÜRÜN İÇİN KULLANILAMAZ.) Sahibinden izin alınmadan reklâm ve başka amaçla için dünyada ve Türkiye’deki; ulusal, yerel, televizyon, radyo, bilgisayar, gazete, dergi, şahıs, firma, şirket, reklâm ajansı vb. tarafından konusunun küçük bir bölümü ya da tamamı değiştirilerek sesli, görüntülü, yazılı şekilde televizyon, sinema tiyatroda oynatılamaz, seslendirilemez; kaset ve CD ye çekimi yapılarak gösterilemez. Aksine hareket edenler hakkında Telif Hakları Yasası uyarınca kanunî işlem yapılır.
    Konu:”Anlatılan olay hem kış, hem de yaz mevsimi için iki ayrı şekilde oynatılabilir. (Kış mevsiminde kar, kış fırtına. Rüzgâr kuvvetli bir şekilde esiyor. Dışarıda göz gözü görmüyor. Vakit gecedir.) (Yazın ise yine çok sıcak bir gece. Rüzgâr uğultusu her tarafı kaplamış bir durumdadır. Rüzgârın uğultusuyla birden bir evin pencere camı iki tarafa sonuna kadar açılır. Perde ve tüller havaya tavana doğru kalkar. (Yatakta yatanlar tek kişi, çocuk, ya da karı koca olabilir.) O anda yatakta yatan kişi çok kötü bir rüya görmektedirler. Yataklarında bir o yana bir bu yana dönmektedirler. Çünkü yatağın altından gelen uzun dikenler çıkarak vücutlarına batmaktadır. Onlar da yatakta sağa sola kaçmaktadırlar. En sonunda yataktan aşağıya doğru tepe taklak düşerler. Bu düşüş çok uzun bir düşüştür. Tam yere düşecekleri zaman alt tarafta birden çok güzel başka bir yatak imdada yetişir. İlk yataktan düşen kişiler yumuşak bir inişle alt taraftaki pamuk gibi bir yatağın üzerine düşerler. Birden uyandıkları zaman bunun kötü bir düş olduğunu görerek yatak ve yorganlarına sarılırlar. 21 EYLÜL 2001
    T.C
    ALAÇAM NOTERLİĞİ
    RESMİ MÜHÜR VE İMZA
    ASLININ AYNIDIR
    SAYI: 2300
    21 EYLÜL 2001
    ALAÇAM NOTERİ
    OSMAN MOLLAMEHMETOĞLU

    NOTER ONAYLI KÂBUS YATAK REKLAMIM İLE
    BLENDAX’IN BENZERLİKLERİ

    BLENDAX’IN ALOE VERA ÖZLÜ NEMLENDİRİCİ ŞAMPUANININ 15.02.2006 tarihinden itibaren aynı anda bütün dünyada ve Türkiye’de, ulusal televizyonların reklam kuşaklarında gösterilen senaryosuyla benim yatak kâbus reklam senaryosunun benzerliklerini bilginize sunuyorum. Benim,”Kâbus Yatak Reklam Senaryom” ile Blendax Şampuan ürün farklı, konu tamamen aynıdır.
    Bu reklam senaryosunun özelliği şudur. Reklam senaryosunda iki tane zıt kutup bulunmaktadır. Bunlardan birisi iyi, diğeri de kötüdür. Benim yatak reklam senaryomda ürün olarak kötü yatak bir de iyi yatak vardır. Blendax şampuan bunu kötü saç ve iyi saç olarak açıklamaktadır. Bu durum da onların reklam senaryosunun, benim reklam senaryosunun bir kopyası olduğunu söyleyebiliriz.
    Benim reklam senaryom kâbus reklam senaryosudur. Blendax reklâm senaryosu bir kâbus reklam senaryosudur. Benim gibi bir kız aynen yatağa yatmış, rüya görmektedir. Bu bildiğimiz bir rüya değildir. Kâbus (Karabasan) görmektedir.
    Benim kâbus yatak reklam senaryomda çok kötü bir yatak vardır. Yatağın içinden dikenler çıkmaktadır. Blendax Şampuanda ise çok kötü bir saç bulunmaktadır. Kafasında kargalar uçuşmaktadır..
    Benim kâbus yatak reklam senaryomda hava çok kötüdür. Blendax Reklam Senaryosunda da hava çok kötüdür. Bunu nereden anlıyoruz? Korkuluk gibidir. Saçları darmadağınıktır.
    Benim Yatak reklam senaryomda imdada güzel yatak yetişmektedir. Sonunda iyi yatak ile kâbustan uyanılmaktadır. Onların kâbus reklam senaryosunda ise imdada Blendax yetişmektedir. Kız Blendax ile birlikte rahata kavuşmaktadır. Güvercinler uçuşmaktadır. Blendax ile birlikte kâbustan uyanmaktadır.
    En sonunda kâbustan uyanma bölümü bulunmaktadır. Ben de bunu son cümle olarak reklam senaryomda söylemekteyim.(Birden uyandıkları zaman bunun kötü bir düş olduğunu görerek yatak ve yorganlarına sarılırlar. )Yukarıda açıkladığım gibi Blendax şampuana ulaşmanın mutluluğu anlatılmaktadır.

    RÜYA=RÜYA
    KÂBUS= KÂBUS
    KIZ YA DA KADIN=KIZ YA DA KADIN
    KÖTÜ HAVA=KÖTÜ HAVA
    KÖTÜ SAÇ=KÖTÜ YATAK
    İYİ SAÇ=İYİ YATAK
    KÂBUSTAN UYANMA

    NOTER ONAYLI KÂBUS YATAK REKLAMIM İLE
    ETİ’NİN BENZERLİKLERİ

    Ben, kabus yatak reklam senaryomu 21 EYLÜL 2001 tarihinde notere onaylattım.. Eti Negro, benim kâbus yatak reklam senaryomdan 5 sene sonra, 11.10.2006 tarihinden itibaren kâbus reklam senaryosunu bütün Türkiye’de, ulusal kanalların reklam kuşaklarında oynatmaya başlamıştır.Bu reklam senaryosunda da özellikler tamamen birbirinin benzeridir.İyi ve kötülük üzerine reklam senaryosu oturtulmuştur..Benim reklam senaryomda bu durum iyi yatak,kötü yatak olarak açıklanmaktadır.Eti Negro’da ise,ürünün karşılığı olarak kötü insanlar ve yine çok iyi bir ürün olarak Negro belirtilmektedir.Bu durum da onların reklam senaryosunun benim reklam senaryosundan esinlenerek yaptıklarını göstermektedir.
    Benim yatak reklam senaryom kâbus yatak reklam senaryosudur. Eti Negro’ nun reklam senaryosu da kabus reklam senaryosudur.
    Ben, parantez içine aldığım yazımda şöyle diyorum.(Yatakta yatanlar tek kişi, çocuk, ya da karı koca olabilir.)Eti Negro’daki kâbus reklâm senaryosunda kadın ve erkek yan yana bulunmaktadır.
    Benim kâbus yatak reklâm senaryomda kâbusu gören erkektir. Eti Negro’da da kâbusu gören erkektir.
    Benim kâbus yatak reklam senaryomda kötü yatak vardır. Eti Negro’nun kâbus reklam senaryosunda ise kötü kişiler bulunmaktadır.
    Benim kâbus yatak reklam senaryomda kötü yataktan uzaklaşma vardır. Eti Negro’da ise kötü kişiler kâbus görenden uzaklaşmaktadır.
    İmdada bende güzel yatak yetişmektedir. Eti Negro’da ise imdada ürün yetişmektedir. En sonunda ise Eti Negro “Hayranları bilir. Negro’suz kalmak kâbus gibidir. Cümleciğini söylemektedir. Burada kâbus olmadan reklam senaryosunun bir işe yaramayacağı belirtilmektedir.
    En sonunda kâbustan uyanma bölümü bulunmaktadır. Ben de bunu son cümle olarak reklam senaryomda söylemekteyim.(Birden uyandıkları zaman bunun kötü bir düş olduğunu görerek yatak ve yorganlarına sarılırlar. )Yukarıda açıkladığım gibi Eti Negro “Hayranları bilir. Negro’suz kalmak kâbus gibidir. Cümleciğini söylemektedir. Burada aynen benim gibi kötü düşten uyanarak, bir memnuniyet açıklanmakta, Eti Negro ile kâbustan kurtulacağı düşüncesi belirtilmektedir.
    Not: Daha fazla bilgi Blogcu Hasan Sancak HASAN SANCAK YARATICILAR COM sitemde mevcuttur.

    HASAN SANCAK
    ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
    REKLÂM YAZARI
    (EĞİTİMCİ-GAZETECİ)
    TEL: 0362–621 27 79
    CEP: 0–505–395 81 68

    Hasan Sancak’ın İnternet adresi şöyledir.
    Görüş ve düşüncelerinizi yorum
    köşeme yazabilirsiniz.
    Web:blogcu.com/noteronayliruya/
    Google’den aramalarda Blogcu Hasan Sancak
    Blogcu Noter Onaylı Rüya
    Google sitemin hazırlığı devam etmektedir.
    http://www.noteronayliruya55.googlepages.com
    Bütün reklam Senaryolarım
    HASAN SANCAK YARATICILAR COM’da
    E-mail: noteronayliruya55@mynet.com
    noteronayliruya55@gmail.com
    noteronayliruya55@hotmail.com
    noteronayliruya55@yahoo.com
    Alaçam-SAMSUN

  5. Deniz said

    Pardon arkadaşlarım, ben her çeşit ülkeye protesto yazısı yazma meraklısı, aynı zamanda çevre dostu, insanların ve hayvanların haklarının elinden alınmasına dayanamayan, adaletin yerini bulması gerektiğini düşünen, eşitliği savunan faşizme karşı çıkan,düşünce özgürlüğünün olmasını savunan liberal bir insan olarak öncelikle tepkilerinizi saygı çerçevesinde dile getirmenizi tavsiye ederim. Milletin anasına küfürler ederek bir yere varılmaz. Eğer sizler Amerika’yı aynı zamanda da savaşlar yüzünden protesto ediyorsanız, şiddetin bir büyüklük göstergesinden çok insanı küçülten bir şey olduğunu bilmeniz gerekirdi. Benim gibi Amerika’ya antipati duyabilir, Amerika’yı boykot ediyor olabilirsiniz hatta belki Amerika hakkında hemen hemen aynı şeyleri de düşünüyor olabiliriz ama eğer bir işi çözmek için hem barışı savunup hem de işin içine şiddet, küfür karıştırırsanız size karşı tepkilerimi de bildiririm. Gerçekten barışı savunup savunmadığınızı iyi düşünün. Dediğim gibi başkalarına küfredecekseniz, barışı savaşla getirmeye çalışan o acıdığım insanlar kategorisinde Bush’un yanında sırayı alırsınız.

  6. umut said

    Bu boykotu Türkiyede yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapmalıyız,ülkede herkes amerikan karşıtı olduğunu söylüyor ama herkes amerikan malı tüketiyor.Bence cocacola içmek amerikan emperyalizmine katkıda bulunmaktır.Bence birlik olursak amerikaya karsı kazanabiliriz.

  7. Sohbet said

    Bu böcek olayından sonra bende nefret ediyor ve agzıma bile vurmuyorum. En güzel içeceğim ve favorim ayran oldu. Hiç olmasa ne oldugunu biliyorum 🙂

  8. Sohbet said

    Herkes ayran içsin ozaman hep beraber ayrancı olalım

  9. evet bende coca cola içmemeye gayret gösteriyorum lütfen toplum olarak buna bi dur diyelim

  10. ilginç,şaşırdım.çok kötüsünüz.coca colanın ürünlerini yeyip içmeyelim

  11. vay anasını yaaa.olacak iş değil.anaammmmmmmmmmm.

  12. acayip kötü şaşırdım

  13. siz siz olun.sakın coca cola içmeyin yiyecek ve içecek bir şey aldığınızda coca cola ürünü olmamasına dikkat edin.

  14. Dekorasyon said

    Thanx For ADmin

  15. nefise said

    arkadaşlar hepinizden allah razı olsun
    idrakınız bilinciniz ferasetiniz artsın darısı bütün genç lere
    dua edin bütün gençler uyansın

  16. […] Coca Cola’yı Boykot Kampanyası […]

  17. Yeliz said

    valla kim boykot yapıyor bilmiyorum ama taksimde anarşistlerin cafesi 26a var onlar cococolanın hiç bir ürününü satmıyorlar gittim kola istedim ayran var şerbet var limon var dediler neden kola yok dedim anlattılar araştırıyım dedim bu colanın iğrençlkleriye karşlaştım gerçekten bilgi dolu bir site olmuş elinize saglık

  18. kadirates said

    Boykot edelim deyince herkes destek veriyor, boykot edelim diyor ama her ne hikmetse coca cola halen daha en çok satılan kolalardan birisi. Adamlar müslüman mahallesinde salyangoz satmayı başardılar.

  19. Sohbet said

    thanx merci.

  20. Erman said

    https://html0learn.blogspot.com/p/html0learn-htmlolearn-html0learn.html

Yorum bırakın